Vi tilbyder prismatch på alle varer!

Pas godt på din hovedpude og nyd godt af den i mange år. Den rette pleje af puden sikrer, at den forbliver hygiejnisk, behagelig og støttende. Her er vores råd til pleje og vedligeholdelse af dine hovedpuder:

Daglig pleje af din hovedpude

Ryst din hovedpude dagligt for at fordele fyldet og holde det luftigt. Dette hjælper med at bevare pudeformen og give en jævn støtte til hoved og nakke, hvilket forbedrer din søvnkvalitet.
Brug altid et hovedpudebetræk, der kan vaskes, for at beskytte hovedpuden mod sved, støv og andre urenheder. Et betræk fungerer som en barriere og gør det lettere at holde puden ren. Sørg for at vaske hovedpudebetrækket regelmæssigt.

Vask af dunpuder

Vask hovedpuden hver 3-6 måned og altid efter vaskeanvisningen. Det er meget individuelt, hvor meget skidt snavs og sved, som en pude udsættes for i løbet af natten, og derfor også altid en vurderingssag, hvor ofte du bør vaske din pude. Føles din pude lidt fugtig, så er det en god indikator for, at den trænger til en vask. Når du skal vaske, er det altid vigtigt at følge producentens anbefalinger for at undgå skader på fyldet eller stoffet. Oftest viser vaskeanvisningen, at du bør vaske ved 60 grader. Dette skyldes, at bakterier og husstøvmider, dør ved denne temperatur. Vask aldrig flere end to hovedpuder ad gangen, så de får tilstrækkelig plads i maskinen til, at der er luft omkring puderne og mulighed for, at de kan blive ordentligt rene.

Brug enzymfrit vaskemiddel, hvis puden er en dunpude, der indeholder naturfyld, såsom dun eller fjer, da enzymer kan nedbryde naturlige fibre. Fiberpuder kan vaskes med almindeligt vaskemiddel. Centrifuger ved lav hastighed for at minimere risikoen for skader på fyldet.

Tørring af din hovedpude

Tør puden i tørretumbler ved lav varme. Dette kan tage lang tid, men det er vigtigt, at din pude er helt tør for at forhindre mug og dårlig lugt. Tag puden ud flere gange under tørringen og ryst den godt for at fordele fyldet jævnt. Placér tennisbolde eller tunge tørrebolde i tørretumbleren, så disse ”banker” fyldet rundt og forhindrer det i at klumpe.

Pletrensning og vedligehold

Rens pletterne straks for at forhindre permanent pletdannelse. Brug en mild sæbe og vand til at fjerne pletter, og sørg for, at området er helt tørt, inden du bruger puden igen. Som en generel regel bør du udskifte din hovedpude hvert 2-5 år, da fyldet kan miste sine støttende egenskaber over tid.

Opbevaring

Hvis du skal opbevare din pude i en periode, skal du sikre, at den er ren og helt tør, inden du pakker den væk. Opbevar puden et køligt og tørt sted, væk fra direkte sollys og fugt. Brug en lufttæt pose eller en beholder for at beskytte puden mod støv og skadedyr.

Ved at følge disse råd kan du sikre, at dine hovedpuder forbliver friske, hygiejniske og komfortable, hvilket bidrager til en bedre og sundere søvn.

Produkter omtalt i artiklen

Flere interessante og nyttige artikler til dig

  • Af harm admin | Udgivet 30. juli 2024

    Vedligehold din madras

    For at sikre, at din madras forbliver ren, behagelig og støttende i mange år, er det vigtigt at passe godt på den. En velplejet madras kan forbedre din søvnkvalitet og forlænge levetiden på madrassen betydeligt. Her er vores vores guide til, hvordan du bedst passer på din madras: Pas godt på din madras Vend og…

  • Af harm admin | Udgivet 28. juni 2024

    Tips til pleje af uldplaid

    For at sikre, at dine uldplaider forbliver bløde og lækre i mange år, er det vigtigt at passe godt på dem. Uld er et naturmateriale, der kræver særlig pleje for at bevare sine unikke egenskaber og sin kvalitet. Her er vores bedste vejledning om pleje og vedligeholdelse af uldplaider. Generel pleje af uldplaider Uld indeholder…

  • Af harm admin | Udgivet 27. juni 2024

    Vask af nye håndklæder

    For at sikre, at dine håndklæder forbliver bløde, absorberende og behagelige at bruge, er det vigtigt at passe godt på dem. Her er vores guide til vask og tips til dine håndklæder. Husk iblødsætning af nye håndklæder Før du bruger dine nye håndklæder for første gang, anbefales det, at du lægger dem i blød i…

  • Af harm admin | Udgivet 27. juni 2024

    Pleje og vask af sengetøj

    Hos home feeling, mener vi, at skønt nyt sengetøj fortjener at blive passet godt på – så det bevarer kvaliteten og blødheden. Her er vores guide til, hvordan du passer bedst på dit sengetøj. Af hensyn til lugt og stoffets blødhed bør du altid vaske sengetøjet før brug. Vend sengetøjet med vrangen ud, inden du…

  • Af harm admin | Udgivet 7. juni 2024

    Guide til vask af dyne

    Her er vores guide til, hvordan du bedst passer på dine dyner. Som udgangspunkt bør du altid: Vask din dyne hvert halve år eller oftere ved behov. Følg altid vaskeanvisningerne på din dyne. Brug det anviste vaskeprogram og det rette vaskemiddel. Tør altid din dyne i tørretumbler ved lav temperatur, med tennisbolde for at forhindre…